Illums Bolighus Sweden

 
 
 

Navigation

Illums Bolighus nyhetsbrev

Anmäl dig här

Events

Oavsett media, förmedlar designers och konstnärer en mycket stark visuell och estetisk känsla. Detta kreativa fokus vill vi gärna sprida vidare genom arrangemang i Illums Bolighus. Du får chansen att uppleva allt från konst och fotoutställningar till presentationer av det senaste inom design och nyheter. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev, så kan du vara säker på att bli informerad och inviterad till spännande arrangemang på Illums Bolighus.

Grattis Poul Henningsen!

Med anledning av Poul Henningsens 120 års födelsedag senere i år, lanseras en specialutgåva av PH 3½-3 pendeln i koppar. Lampan kommer säljas i en begränsad period.

Från den 1a mars fram till den 31e maj har du möjlighet att köpa denna helt unika lampa i belysningsavdelningen.

Den övre skärmen är tillverkad i koppar som får en vacker patina med tiden och de två nedersta skärmarna är tillverkade i munblåst opalglas. Kopparskärmens speciella upprullade kant ger ett mer stabilt och kraftfullt utseende – en hantverksdetalj som endast ett fåtal kan utföra och görs helt för hand.

Louis Poulsen. PH 3½-3. Pendel. Dia. 33 cm.
Design: Poul Henningsen 10 495:-

Köp den här.

Lovebirds till designälskare

Kay Bojesen Denmark lanserar nu Lovebirds, som sprider romantik i Kay Bojesens universum av träfigurer. Lovebirds har aldrig tidigare satts i produktion men är kända från gamla historier och anekdoter som är berättade av Kay Bojesens familj.

Historien lyder att kunderna i Bojesens butik i Bredgade, Köpenhamn, ibland blev överraskade med en liten present när de hade vägarna förbi och att designern själv överlämnade fåglarna som present till dem som stod honom nära.

Lovebirds. Design: Kay Bojesen. Träfigurerna säljes i set med 2. Ek och rökt ek. H: 8,7 cm. Pris 995:-

Köp dem här.

Aigle - handgjorda gummistövlar

Vi välkomnar franska Aigle, som sedan 1853 har producerat handgjorda gummistövlar av hög kvalitet och med känsla för detaljer. Med stolta hantverkstraditioner kombinerar Aigle design och funktionalitet utan at kompromissa med kvaliteten.

Dam. Strl. 36-41.
T ex Aiglantine. Cumin, kaki och svart 1 199:-

Barn. Strl. 27-36.
Pedrix, Woody Pop och Lolly Pop. Från 399:- till 449:-

KLICKA HÄR och se hur ett par Aigle blir til. 
 

Six Ames - nytt danskt klädesmärke

Six Ames är ett nytt danskt designmärke, där skandinavisk enkelhet är blandat med franska influenser. Märket är skapat av sex entusiaster, som alla har olika bakgrunder, med kunskaper och erfarenhet från modebranschen – därav namnet Six Ames, som betyder sex själar på franska.

Alla styles kan kombineras för en feminin och clean look. Six Ames använder exklusiva tyger till attraktiva priser.

T ex. Top i silke. Strl. XS-XL 1 099:-

Vi ser fram emot att visa er den fina vårkollektionen från Six Ames i vår fashion avdelning.