Köpvillkor

Illums Bolighus köpvillkor 

Köpvillkoren gäller för köp på www.illumsbolighus.se och andra distansavtal från och med den 13e juni 2014


Företagsinformation

Illums Bolighus 
VAT. NO. 556813538701
Hamngatan 27
SE-111 47 Stockholm
Sverige
online@illumsbolighus.dk 
Telefon 08-718-5500
Etablerad år 1941


Betalning
Du kan betala med följande kreditkort: 
Dankort, VISA/Dankort, utländskt VISA, EURO/Mastercard, American Express och Diners.

Det betalingskort du använder, skall vara ditt personliga kort. Alla kredit-/betalkortsinnehavare står inför valideringskontroll och godkännelse hos kortutgivaren. Om din kortutgivare avvisar betalningen, står Illums Bolighus inte som ansvarig för eventuell försening eller utebliven leverans av din order. Om kortgodkännelse och validering bortfaller, förbehåller sig Illums Bolighus rätten att annullera din order.

Genom att genomföra en order hos Illums Bolighus via www.illumsbolighus.se försäkrar du, att upplysningarna omkring betalning av din order är giltiga och korrekta. När din beställning är accepterad och behandlad av Illums Bolighus, kommer betalningen genomföras och du har därigenom gett din tillåtelse till att Illums Bolighus kan genomföra den betalningskontroll Illums Bolighus finner passande.

Transaktionen genomförs då din order skickas från Illums Bolighus, eller när ordern kan hämtas i Illums Bolighus butiker i Malmö eller Stockholm.

Kommunikationen mellan betalningssystem och kortinnehavaren går genom en krypterad SSl förbindelse (Secure Socket LAyer). Vid bankinbetalning är du inte skyddad av detta säkerhetssystem. 


Leverans inom Sverige
Frakten av möbler och större lampor inom Sverige kostar 350,-. Övriga ordrar till Sverige har ett fraktpris på 65,-. För outlösta paket förehåller sig Illums Bolighus rätten att debitera kunden en avgift på 65,- för att täcka frakt, returfrakt och hantering.
Leveranstid inom Sverige sker vanligtvis 3-5 vardagar efter det att ordern accepterats.
Detta gäller även för avhämtning av ordrar i Illums Bolighus i Malmö eller Stockholm.

Väljer du att själv hämta din order i Illums Bolighus i Malmö eller Stockholm debiteras du inte för frakt. Ordern är klar att hämtas då du mottar en bekräftelse omkring avhämtning via e-post. Medtag en kopia av detta e-mail vid avhämtningstillfället. Giltigt ID med bild skall kunna visas vid avhämtning.
 

Leverans till utlandet
Illums Bolighus skickar varor till hela världen. Fraktkostnaden för utländska försändelser beräknas automatiskt under köpet grundat på din orders volym och leveransadress. Frakten anges vid godkännelsen av din order i din varukorg. För outlösta hämtade paket förbehåller sig Illums Bolighus rätten att debitera kunden en avgift på ett belopp som motsvarar orderns fraktpris, för att täcka frakt, returfrakt och hantering.

Leverans inom Europa sker vanligtvis 6-8 vardagar efter det att en order accepterats.
Leveranstiderna är inte garanterade och skall därför betraktas som vägledande. Illums Bolighus ansvarar ej för försening i de fall då fraktfirman överskrider leveranstiderna.

Leverans utanför Europa sker vanligtvis 12-14 vardagar efter det att en order acceperats. 
Leveranstiderna är inte garanterade och skall därför betraktas som vägledande. Illums Bolighus ansvarar ej för försening i de fall då fraktfirma eller det lokala tullväsendet överskrider leveranstiderna.


Skatter och avgifter samt tull

Skickar du varor:
1. Från ett EU-land till ett annat EU-land, skall du normalt inte betala skatter och avgifter samt tull, då andra EU-länder är befriade från detta enligt reglerna om fri rörlighet för varor inom EU.
2. Till länder utanför EU, skall du vara uppmärksam på att varan kan bli tillbakahållen i tullen och bli påförd lokala skatter, avgifter samt tull. Illums Bolighus står på inget vis som ansvarig för skatter, avgifter och tull.
3. Beställer du från ett EU-land som registrerat företag, skall du inte betala moms, så till vida du anger VAT-nummer.

Frakttabell

Fraktttabell (volymkilo)SverigeEuropaWorldwide

=(højdexbreddexlængde)/5000)  AsienAustralienUSA

0-5 kg653001200950700

6-10 kg6530015001000700

11-15 kg6530015001000700

16-20 kg6540018001500950

21-25 kg6540018001500950

26-30 kg

6540018001500950

31-35 kg35040018001500950

36-40 kg350450300020001500

41-45 kg350450300020001500

46-50 kg350500300020001500

51-55 kg350500300020001500

>56 kg350>5003000>2000>1500

*) Priserna gäller från och med 13.6.2014. Alla belopp är i SEK

 


Spårning
Du mottager ett trackingnummer på e-mail i förbindelse med att din vara skickas från Illums Bolighus. Med detta trackingnummer kan du följa din order tills dess den ankommer din närmsta service point. En försändelse kan normalt spåras 12 timmar efter det att trackinnumret är mottaget.

Du kan också kontakta Illums Bolighus kundeservice på telefon 08 718 5500 | + 45 3366 9504 på vardagar mellan 12:00-16:00 eller på e-post ecommerce@illumsbolighus.dk med frågor angående din leverans.


Om du ångrar ditt köp (ångerrätt) 
Du har en förlängd ångerrätt på 30 dagar när du handlar i Illums Bolighus. Dina villkor för ånger av ditt köp beror på, när du väljer att nyttja din ångerrätt inom dessa 30 dagar. Läs mer i punkterna A och B nedan:


A. Villkor för nyttjande av ångerrätt inom de första 14 dagarna:
Du skall inom 14 dagar meddela oss att du önskar ångra ditt köp. Du skall dokumentera ångern inom denna tidsram, vi uppmanar dig därför att skicka denna till Illums Bolighus på e-post ecommerce@illumsbolighus.dk. I ditt meddelande om ånger skall du tydligt uppmärksamma oss på att du önskar nyttja din ångerrätt. Du finner standardformulär för ångerrätt nederst i detta dokument.

Du kan inte ångra ditt köp genom att neka mottagelse av varan utan att samtidigt tydligt informerat oss omkring detta.

Du skall informera Illums Bolighus att du önskar nyttja ångerrätten. Du skall skicka din order retur utan onödig försening och senast 14 dagar efter det att du meddelat oss, att du önskar ångra ditt köp. Du står själv för de dirketa avgifter som uppkommer vid returförsändelse. Vid retur är du ansvarig för att varan är försvarligt emballerad. Fakturan eller kopia av denna skall bifogas vid retur av varor.

Vissa varor kan i förhållande till dess art inte returneras med normal post. Detta gäller för möbler och större lampor. Utgifterna för retur förväntas uppnå högst SEK 2.000,-.


Din ångerrätt upphör 14 dagar efter den dag:
a) har mottagit din vara
b) fysiskt mottagit en sista vara, när det handlar om ett avtal om flera olika varor, beställda och betalda i en order och som levereras enkelvis eller genom delleverans.
c) fysiskt mottagit ett sista parti, eller en sista del, när det handlar om ett avtal om leverans av en vara, som består av flera partier eller delar.


Varans skick, när du skickar den retur (A):
Du är ansvarig för eventuellt minskat värde av varan, som kan skyllas på annan hantering än vad som fastslår varans egenskaper. Med andra ord – du kan hantera varan, som att du hanterade den i en fysisk butik.

Om varan är använd utöver det som står beskrivet ovan, anser vi den som använd vilket betyder, att du vid nyttjande av ångerrätt endast får en del eller inget av köpesumman retur, beroende på varans marknadsvärde.

För att beviljas hela köpesumman återbetald tillåts du alltså samma hantering, som man tillåts i en fysisk butik. Du tillåts utforska varan, men inte ta den i verkligt bruk.

Återbetalning av köpesumman (A):
Om du ångrar ditt köp får du naturligvis det belopp du betalt till oss, återbetalat. I fall av värdeminskning, som du ansvarar för, dras denna från köpesumman.

Om du nyttjar din ångerrätt refunderar vi hela köpesumman, även leveranskostnader (undantaget extra omkostningar som följd av, av dig egna val av leverans än den billigaste standardleverans som vi erbjuder), utan onödig försening och under alla omständigheter senast 14 dagar efter det datum, då vi mottagit meddelande angående ditt beslut att häva avtalet. Vi genomför returen genom samma betalningsmedel som du användt dig av vid betalningstillfället, om inget annat uttyckligen har meddelats Illums Bolighus.

Vi kan vänta med att återbetala beloppet tills dess vi mottagit varan retur, med mindre du kan framvisa dokumentation på att du har returnerat den.


B. Villkor för nyttjande av ångerrätten från den 15e dagen till den 30e dagen efter leverans är (B):
Din ångerrätt från den 15e dagen till den 30e dagen efter leverans är:
Om du önskar returnera en vara mellan den 15e och 30e dagen efter leverans skall varan returneras till Illums Bolighus senast på den 30e dagen. Vi uppmanar dig därför om att skicka ett e-mail med meddelande om din retur på e-post online@illumsbolighus.dk. De varor som returneras i denna period skall returneras i oanvänt och felfritt skick, även orginalemballage skall vara i felfritt skick.

Du står själv för de direkta kostnaderna i förbindelse med returnering av varan. Vid retur är du ansvarig för att varan är försvarligt emballerad. Faktura skall bifogas vid reurnering av varor.

Vissa varor kan i förhållande till dess storlek inte returneras med normal post. Detta gäller för möbler och större lampor. Utgifterna för retur förväntas högst uppnå kr. 2.000

Varans skick, när du returnerar den (B):
De varor som returneras i denna period skall vara oanvända och oskadda, även orginalemballage skall vara i felfritt skick. Varor som är plomberade kan inte returneras med bruten plombering

Återbetalning av köpesumman (B):
Om du ångrar ditt köp får du naturligvis det belopp du betalt till oss, återbetalat. Vi återbetalar beloppet för varan så till vida den är oanvänd och oskadd, samt i felfritt orginalemballage.

Vi genomför återbetalningen genom samma betalningsmedel som du använt dig av vid betalningstillfället, om inget annat uttyckligen har meddelats Illums Bolighus.

Vi kan vänta med att återbetala beloppet tills dess vi mottagit varan retur, med mindre du kan visa dokumentation på att du har returnerat den.

 

Varor som inte berörs av ångerrätt:
Följande varutyper berörs inte av ångerrätten:

1. Leverans av varor, som är producerade efter kundens specifika önskemål eller har fått en tydlig personlig prägel. Till exempel graverade varor, sandblästrade eller med annan personlifiering, specialbeställda mått och liknande.

2. Leverans av varor, som anses som förbrukningsvaror. Till exempel hudvård, kosmetik och liknande.

3. Leverans av plomberade varor, som av hygieniska skäl inte är ägnande att bli returnerade efter det att plomberingen brutits. Till exempel täcken, huvudkuddar, hudvård och liknande.


Du förlorar din ångerrätt, om;
- du bryter plomberingen som förseglar varor som av hygieniska skäl inte är ägnade att bli returnerade.


Om du ångrar köpet, skall varan skickas till: 
Illums Bolighus A/S 
Amagertorv 10
1160 Köpenhamn K
Danmark
Att: Online

Du kan också ångra köpet genom att tydligt meddela oss detta och lämna den personligt på ovan nämnda adress.


Vad skall jag bifoga vid returnen? 
Du skall bifoga en kopia av fakturan. Expeditionstiden förkortas om du även fyller i vårt standardformulär, se formulär längst ned i detta dokument.


Om det är något fel på varan?
Konsumentlagen gäller vid varuköp. När du handlar på www.illumsbolighus.se har du 24 månaders reklamationsrätt. Det betyder, att du antingen kan få varan reparerad, ombytt, pengarna i retur eller prisnedslag, beroende på den aktuella situationen.

Det är givetvis ett krav att reklamationen är berättigad, och att felet inte uppstått genom felaktig användning eller annat vårdslös behandling.


När ska jag reklamera?
Du skall reklamera varan inom ”rimlig tid” efter det, att du upptäckt felet på varan. Om du reklamerar inom två månader efter det att felet upptäckts är reklamationen alltid berättigad (förutsatt att du reklamerat senast 24 månader efter köpet).


Vi återbetalar rimliga fraktkostnader
Är reklamationen berättigad återbetalar vi naturligvis dina (rimliga) fraktkostnader.

Varan skickas till:
Illums Bolighus A/S
Amagertorv 10
Dk-1160 Köpenhamn K
Danmark
Att: Online

Vi behöver följande upplysningar, när du skickar varan till oss
När du returnerar varan, ber vi dig upplysa, så detaljerat som möjligt vad problemet är.

Kom ihåg att varan alltid ska skickas försvarligt emballerat och kom ihåg att du skall kunna visa kvitto på försändelsen, så att vi kan återbetala dina fraktkostnader.


Klagomål
Om du vill framlägga klagomål på ditt köp, skall du skicka din klagan till

Illums Bolighus A/S
Amagertorv 10
Dk-1160 Köpenhamn K
Danmark
Att: Online
online@illumsbolighus.dk 
Telefon +45 3366 9504

Om vi inte lyckas finna en lösning, kan du lämna in klagomål till relevant nämnd, så tillvida villkoren uppfylls. Ett av villkoren är att du skall ha kontaktat en näringsidkande nämnd innan du går vidare:

Forbrugerklagenævnet i Danmark
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen
Carl Jacobsens vej 35
2500 ValbyTelefon: 4171 5000
www.kfst.dk


Personuppgifter och Sekretesspolicy

Vad gör vi med dina personuppgifter?
Innan att du kan ingå ett avtal med oss, behöver vi följande uppgifter:

Namn 
Adress 
Telefonnummer 
E-post 
Ordernummer

Hur samlar Illums Bolighus in uppgifter?
När du genomför ett köp på www.illumsbolighus.se eller accepterar att mottaga nyhetsbrev via e-post lämnar du personliga uppgifter till Illums Bolighus, så som namn, adress, e-post, telefonnummer, betalkortsuppgifter och födelsedata.

Illums Bolighus samlar dessutom in uppgifter om besökande på www.illumsbolighus.se via så kallade cookies – se avsnittet om Cookies på www.illumsbolighus.se.
 

Varför samlar Illums Bolighus in uppgifter?
När du lämnar dina personliga uppgifter till Illums Bolighus, bekräftar du samtidigt att Illums Bolighus kan använda den insamlade informationen till att leva upp till Illums Bolighus förpliktelser gentemot dig och erbjuda dig den service som du förväntar dig. Till eksempel när det handlar om varor som du har beställt, meddelande om lagerstatus via e-post, kontrollera din kreditvärdighet, att skicka information om Illums Bolighus No1 samt andra erbjudanden i förhållande till marknadsföring. Illums Bolighus kan eventuellt även få användning av uppgifterna till att komma i kontakt med dig om det skulle uppstå problem när vi ska leverera din order.
 

Hur skyddar Illums Bolighus dina uppgifter?
Dataansvarig i förhållande till dina personuppgifter är:
Illums Bolighus, Amagertorv 10, 1160 København K, CVR 26 57 33 94

Illums Bolighus har lanserat ett antal tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda dina uppgifter mot bland annat manipulation och obehörig åtkomst. Vi anpassar löpande säkerheten efter den tekniska utvecklingen.

Personuppgifterna registreras och behålls hos oss i fem år, varefter uppgifterna raderas.

Illums Bolighus A/S
Retail Store
CVR-NR 26573394
Amagertorv 10
1160 København K
online@illumsbolighus.dk 
Tlf.: 3366 9504
Etablerad år 1941


Då det samlas in personuppgifter genom vår hemsida säkrar vi att det alltid sker med ditt godkännande, så att du alltid är informerad om precis vilka uppgifter som registreras och varför.

Direktören och anställda i avdelningen för onlinehandel i Illums Bolighus A/S har tillgång till dina registrerade uppgifter.

Den dataansvarige på www.illumsbolighus.se är It-chef.

Upplysningar som delges på www.illumsbolighus.se ges inte vidare till tredje part och vi registrerar inga känsliga personuppgifter.

Som registrerad hos Illums Bolighus A/S har du alltid rätten till att invända mot registreringen. Du har även rätt att få inblick i vilka uppgifter om dig som finns registerade. Dessa rättigheter har du genom Persondatalagen och frågor angående detta skickas till Illums Bolighus A/S via e-post ecommerce@illumsbolighus.dk


Förbehåll för bildåtergivning 
Dataskärmar kan ha olika inställningar och därför kan variationer i färgåtergivning förekomma. Bolighus kan inte garantera att de färger du ser på din skärm avspeglar den precisa färgen varan har. 
Illums Bolighus försöker dock att beskriva varan så utförligt som möjligt. Du är alltid välkommen att kontakta Illums Bolighus kundservice för ytterligare information om en precis vara.


 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Standardformulär för ångerrätt 
(detta formulär skall ifyllas och returneras endast om du önskar nyttja din ångerrätt)

- Till [här infogas företagsnamn, fysisk adress, om uppmanat faxnummer och e-post till företaget]:
- Jag/vi (*) meddelar härmed, att jag/vi (*) önskar att nyttja ångerrätten i förbindelse med mitt/vårt (*) köpavtal om följande varor (*)/leverans av följande tjänster (*)
- Beställt den (*)/mottaget den (*)
- Kundens namn (Kundens namn)
- Kundens adress (Kundens adress)
- Kundens signatur (Kundens underskrift/underskrifter) (endast om formuläret skickas i fysisk form)
- Datum
(*) Det icke relevanta alternativet överstukes


 

printlogo
Vi använder cookies på denna webbplats för att säkerställa bästa möjliga service. Läs mer Ok