Sedan 1939 har familjeägda Vipp fokuserat på industriell design. Allt började med att Holger Nielsens fru Marie öppnade en salong där hon saknade en soptunna. Hon frågade därför sin man som var smed om han kunde tillverka en till henne. Holger gick till verkstaden för att designa en hink som var funktionell och robust.

Marie var entusiastisk över resultatet och soptunnan som Holger kallade Vipp fick flytta in i salongen. Från början var tanken inte att Vipp-soptunnan skulle säljas men när salongen besöktes av många läkares- och tandläkares fruar blev pedalhinken uppmärksammad. Kunderna efterfrågade något liknande till sina kliniker och det var då Holger började producera pedalhinken. 

Under 1940- och 1950-talet syntes Vipp-soptunnan bland de flesta danska klinikerna. Det var först när Jette tog över sin fars företag 1995 som Vipp började expandera och flytta in i danskarnas hem.

Idag är pedalhinken en ikon och synonym för Vipp som under åren har vuxit till ett ledande skandinaviskt designmärke. Vipp drivs idag av Holgers dotter utifrån principen att Vipp fortfarande är en verktygstillverkare som skapar vardagsprodukter. Sortimentet har därför utökats till mer än pedalhinkar och idag erbjuds produkter för köket och badrummet samt möbler, belysning och tillbehör till hemmet.

Vipp

Se hela Vipp-sortimentet online som genom åren har vuxit till mycket mer än bara den ikoniska pedalhinken.

UTFORSKA UTFORSKA