TOP

Royal Copenhagen

Royal Copenhagen är en av världens äldsta verksamheter som idag betraktas som danskt kulturarv. Royal Copenhagens historia börjar redan på 1700-talet då änkedrottningen Juliane Marie låter uppföra Den Kongelige Porcelænsfabrik. Porslinstillverkning var inte ett helt främmande område för drottningen som hade syskon som verkade inom samma bransch ute i Europa. Trots detta delades inga hemligheter om porslinstillverkning syskonen emellan och det var först 1774 som porslin började tillverkas i Köpenhamn. Äntligen hade Juliane Marie och den danska kungafamiljen sin egen värdefulla porslinsproduktion, liksom andra europeiska monarkier.

Drottningen var redan från början övertygad om att varje bit av Royal Copenhagen porslin skulle stämplas med sitt unika fabriksmärke; de tre handmålade vågorna som symboliserar Danmarks vattendrag: Öresund, Stora Bält och Lilla Bält. Drottningen introducerade också den kungliga kronstämpeln för att lyfta fram fabrikens kungliga förening. Kronan har förändrats över tiden och kan idag användas för att datera varje del av Royal Copenhagen.

Sedan 1775 bär varje porslinsbit som lämnat Royal Copenhagen de tre unika fabriksmärkena - de tre vågorna, kungakronan och målarens märke. Dessa är symboler för autenticitet, den kungliga kopplingen och hantverkets märke.

Exklusiva Serviser

Alla Serviser

Image without a name

BLOMST

Servisen blomst togs fram 2018 i ett samarbete mellan Royal Copenhagen och den holländska konstnären Wouter Dolk. Varje bit av porslin pryds av handmålade blå blommor i en modern, minimalistisk estetik.

SE KOLLEKTIONEN
Image without a name

Blueline

Omringad av en blå handmålad linje, har Blueline ett handstämplat logotypmärke i en försänkning av räfflor, vilket låter skönheten av handgjord enkelhet pryda den ikoniska räfflade formen.

SE KOLLEKTIONEN
ROYAL COPENHAGEN

GIFTS WITH HISTORY

Som en perfekt present presenterar Royal Copenhagen Gifts With History - en handplockad introduktion till Royal Copenhagens värld i vackra set om tre. Ett set representerar mångfalden av Royal Copenhagen-hantverket och är ett underbart tillägg till, eller början på, en Royal Copenhagen-kollektion.

SE KOLLEKTIONEN
Image without a name

WHITE ELEMENTS

White Elements bär med stolthet arvet från Royal Copenhagen i sitt DNA. Med inspiration från Blue Fluted Plain, Blue Fluted half Lace och legendariska Flora Danica, ger White Elements en helt ny dimension till vita serviser.

SE KOLLEKTIONEN
Image without a name

WHITE FLUTED HALF LACE

Vackert omålad, White Fluted Half Lace låter hantverket stå i centrum. Den halvt räfflade kanten på varje del lyser i rent vitt tillsammans med de handsnidade räfflorna. Resultatet blir ett romantiskt och mångsidigt uttryck.

SE KOLLEKTIONEN